Wydłużarka do ciasta DELTA

Wydłużarka do ciasta DELTA służy do finalnego formowania kęsów z ciast pszennych i pszenno-żytnich w linii do chleba. Pozwala na uzyskanie efektu pracy ręcznej dzięki delikatnemu formowaniu, co umożliwia osiągnięcie wysokiej jakości i powtarzalności produkowanego chleba. Dzięki szerokim możliwościom regulacji możliwe jest produkowanie wielu zróżnicowanych wyrobów takich jak chleb (na aparaty wsadowe i w koszyczki), chleb foremkowy, bagietek, czy bułek.

ZALETY

  • Znakomity efekt finalnego formowania kęsów ciasta bez nadmiernego męczenia ciasta
  • Trzyetapowy proces formowania kęsów ciasta: walcowanie, zwijanie i formowanie
  • Możliwość pracy z wieloma rodzajami ciasta
  • Nowoczesny i cichy napęd wałków rolujących przy zastosowaniu zębatych pasów gumowych
  • Równe podawanie kęsów na walce dzięki regulowanym listkom w leju wrzutowym
  • Dwie pary, niezależnie sterowanych, regulowanych walców
  • Nierdzewna siatka zawijająca z regulacją wysokości zawieszenia
  • Łatwa regulacja wysokości płyty dociskowej
  • Regulacja długości kęsów ciasta za pomocą prowadnic bocznych
  • Płyta wydłużająca wykonana z tworzywa o specjalnym kształcie od spodu.
  • Pokryta filcem lub teflonem półka odbierająca kęsy
  • Szybka i prosta konserwacja
Model Wymiary pasa cm Wydajność maxL/h Moc kW ZasilanieV Waga kg Wymiary LxWxHcm
DELTA 200 x 63 ~2000 1,2 400V, 50Hz 450 277x86,5x156

Potrzebujesz więcej informacji?

Skontaktuj się za nami!