Wydłużarka do ciasta DELTA służy do finalnego formowania kęsów z ciast pszennych i pszenno-żytnich w linii do chleba. Pozwala na uzyskanie efektu pracy ręcznej dzięki delikatnemu formowaniu, co umożliwia osiągnięcie wysokiej jakości i powtarzalności produkowanego chleba. Dzięki szerokim możliwościom regulacji możliwe jest produkowanie wielu zróżnicowanych wyrobów takich jak chleb (na aparaty wsadowe i w koszyczki), chleb foremkowy, bagietek, czy bułek.
ZALETY
- Znakomity efekt finalnego formowania kęsów ciasta bez nadmiernego męczenia ciasta
- Trzyetapowy proces formowania kęsów ciasta: walcowanie, zwijanie i formowanie
- Możliwość pracy z wieloma rodzajami ciasta
- Nowoczesny i cichy napęd wałków rolujących przy zastosowaniu zębatych pasów gumowych
- Równe podawanie kęsów na walce dzięki regulowanym listkom w leju wrzutowym
- Dwie pary, niezależnie sterowanych, regulowanych walców
- Nierdzewna siatka zawijająca z regulacją wysokości zawieszenia
- Łatwa regulacja wysokości płyty dociskowej
- Regulacja długości kęsów ciasta za pomocą prowadnic bocznych
- Płyta wydłużająca wykonana z tworzywa o specjalnym kształcie od spodu.
- Pokryta filcem lub teflonem półka odbierająca kęsy
- Szybka i prosta konserwacja
Twoja wiadomość została pomyślnie wysłana. Wkrótce otrzymasz odpowiedź!