Maszyna do ciastek nazywana potocznie "multidrop" pozwala na produkcję niemal nieograniczonych wariacji wzorów ciast i ciastek różnego typu. Zastosowanie znajduje jako maszyna do ciastek kruchych, biszkoptów, magdalenek, słomki ptysiowej, całych blatów pod ciasta i wielu innych. Maszyna do ciastek nadaje się również do wielu innych zastosowań polegających na dozowaniu mas. Posiadanie maszyny do produkcji ciastek w piekarni lub cukierni pozwala na znaczne usprawnienie pracy, zwiększenie wydajności i rozwinięcie asortymentu.
Produkowane przez JEREMY maszyny do ciastek posiadają unikalną konstrukcję opierającą się na zastosowaniu podwójnych pomp (wersje Plus) oraz ruchomej głowicy dozującej i przenośniku na stałej wysokości, co znacznie zwiększa ich możliwości.
Przy wyborze maszyny do ciastek należy wziąć pod uwagę ilość kolorów ciasta, potrzebę dozowania nadzienia, rozmiar tac, rodzaj ciasta oraz rodzaj asortymentu, który chce się produkować.
MINIMAX
|
Jeden kolor ciasta. Ciasta lekkie:
|
|
MINImaxPLUS
|
Jeden kolor ciasta. Ciasta lekkie i cięższe również z dodatkami (kawałkami czekolady, orzechów itp.):
Masy cukiernicze:
|
|
MINIMAXPLUS
|
Jeden kolor ciasta i nadzienie na wierzchu Ciasta lekkie i cięższe również z dodatkami (kawałkami czekolady, orzechów itp.): Ciasta lekkie i cięższe:
Masy cukiernicze:
|
|
MINIMAXPLUS
|
Dwa ciasta lub jedno ciasto i nadzienie wewątrz lub na wierzchu. Ciasta lekkie i cięższe również z dodatkami (kawałkami czekolady, orzechów itp.):
Masy cukiernicze:
|