• równomierny wypiek
    • wypiek na hertach
    • powierzchnia wypieku od 8,5 do 20m2
    • 4 lub 5 komór wypiekowych
    • wydajny system zaparowania
    • zasilanie olejem lub gazem

    • równomierny wypiek
    • wypiek na wózku
    • wózek na haku lub platformie
    • wydajny, kulowy system zaparowania
    • zasilanie olejem, gazem lub elektryczne
    • sterowanie elektroniczne lub dotykowe

    • zasilanie elektryczne
    • możliwość komponowania pieca
    • komora lub stojak
    • wypiek na kamiennych hertach
    • każdy moduł sterowany niezależnie

Piec piekarniczy i piec cukierniczy służą do wypieku wielu zróżnicowanych wyrobów piekarsko-cukierniczych, takich jak chleb, bułki, czy ciastka i ciasta. Piece piekarnicze i piece cukiernicze JEREMY to wyjątkowe rozwiązania na usługach piekarza i cukiernika – równy wypiek, wydajne zaparowanie i wyjątkowa trwałość. Proponujemy zarówno piece wsadowe, piece obrotowe oraz piece cukiernicze elektryczne. Wybierając piec do piekarni czy piec do cukierni należy wziąć pod uwagę przede wszystkim rodzaj zasilania, poziom produkcji oraz rodzaj wypiekanych produktów. Do wypieku chleba zazwyczaj wybierany jest piec cyklotermiczny, do wypieku bułek oraz ciast i ciastek preferowany jest piec obrotowy. Do produkcji typowo cukierniczej z kolei zazwyczaj używany jest piec modułowy elektryczny.