Zaokrąglarka do ciasta służy do zaokrąglania kęsów ciasta pszennego i pszenno-żytniego, podzielonych uprzednio na dzielarce do ciasta. Zaokrąglarki ciasta proponowane przez JEREMY to zaokrąglarki stożkowe z centralną regulacją rynien, zaokraglarki stożkowa ze stałymi rynnami oraz zaokraglarki taśmowe. Wszystkie proponowane zaokrąglarki do ciasta charakteryzują się solidnym wykonaniem, trwałością i przede wszystkim znakomitym zaokrągleniem kęsów ciasta, co pozwala na uzyskanie najlepszych rezultatów garowania oraz zaokrąglenia bochenków chleba. Wybierana zaokraglarka powinna być dobrana z uwzględnieniem rodzaju ciasta, zakresu gramatur oraz oczekiwanej wydajności. W zależności od zawartości mąki żytniej (lepkość ciasta) stosowana jest zaokraglarka taśmowa lub zaokraglarka stożkowa. Dodatkowo w zaokraglarka stożkowa może zostać rozbudowana o system nagrzewania stożka gorącym powietrzem oraz system olejenia. Zaokrąglarka do ciasta JEREMY może pracować jako element linii do chleba.