Przy produkcji chleba za pomocą linii do chleba, po początkowej obróbce polegającej na podzieleniu ciasta i jego zaokrągleniu, konieczne jest zapewnienie porcjom ciasta odpoczynku, w celu odzyskania ich objętości. Komory wstępnego rozrostu RELAX nadają się do wielu popularnych typów ciasta, takich jak ciasta pszenne i pszenno-żytnie (z niską zawartością mąki żytniej). Pracują automatycznie współpracując z pozostałymi elementami linii do chleba. Perfekcyjnie zsynchronizowane podawanie ciasta pozwala na wprowadzenie każdej porcji ciasta w odpowiednim momencie. Po każdym obiegu, porcje ciasta są przenoszone do następnego rzędu za pomocą specjalnej zwrotnicy.
Model | Ilość koszyczków na półceszt. | Ilość rzędówszt. | Ilość koszyczkówszt. | Moc kW | ZasilanieV | Wymiary LxWxHcm |
---|---|---|---|---|---|---|
RELAX Uno 6/18 | 6 | 18 | 108 | 0,8 | 400/230V, 50Hz | 175 x 115 x 205 |
RELAX Uno 8/18 | 8 | 18 | 144 | 0,8 | 400/230V, 50Hz | 215 x 115 x 205 |
RELAX Uno 6/22 | 6 | 22 | 132 | 0,8 | 400/230V, 50Hz | 175 x 115 x 250 |
RELAX Uno 8/22 | 8 | 22 | 176 | 0,8 | 400/230V, 50Hz | 215 x 115 x 250 |