Zaokrąglarka stożkowa ALFA R400 przeznaczona jest do zaokrąglania kęsów ciasta żytnio-pszennego i pszennego. Centralny system regulacji odległości rynien od stożka oraz długa droga zaokrąglania, pozwala na uzyskanie dużej elastyczności i bardzo dobrego zaokrąglania kęsów ciasta. Bogate wyposażenie standardowe i opcjonalne zaokrąglarki umożliwia produkcję szerokiego asortymentu pieczywa z wielu rodzajów ciast o zróżnicowanej gramaturze.
ZALETY
- Znakomity efekt zaokrąglania kęsów ciasta bez nadmiernego męczenia ciasta
- Wydajny, o odpowiedniej częstotliwości, zrzut zaokrąglonych kęsów ciasta
- Centralny system regulacji rynien umożliwiający regulację wszystkich rynien na raz za pomocą jednego pokrętła
- Regulowany zakres wagowy (ruchome rynny) zaokrąglanych kęsów ciasta
- Długa droga zaokrąglania – niemal 4m
- Wysoka kultura pracy
- Teflonowane rynny i stożek
- Centralny, manualny panel sterujący
- Specjalna faktura rynny zrzutowej minimalizująca przylepianie się ciasta
- Mobilność maszyny dzięki kółkom jezdnym
- Maksymalna stabilizacja maszyny podczas pracy dzięki regulowanym stopkom
- Mechaniczny posypywacz mąki, z płynną regulacją intensywności posypywania zależną od prędkości stożka (standard)
- Płynna regulacja prędkości stożka za pomocą falownika (standard)
- Nadmuch powietrza (standard)
- Nagrzewnica powietrza (opcja)
- System olejenia stożka (opcja)
- Możliwość zestawiana w linie produkcyjne
Twoja wiadomość została pomyślnie wysłana. Wkrótce otrzymasz odpowiedź!