Do czego służy maszyna do ciastek?

Maszyna do ciastek nazywana potocznie "multidrop" pozwala na produkcję niemal nieograniczonych wariacji wzorów ciast i ciastek różnego typu. Zastosowanie znajduje jako maszyna do ciastek kruchych, biszkoptów, magdalenek, słomki ptysiowej, całych blatów pod ciasta i wielu innych. Maszyna do ciastek nadaje się również do wielu innych zastosowań polegających na dozowaniu mas. Posiadanie maszyny do produkcji ciastek w piekarni lub cukierni pozwala na znaczne usprawnienie pracy, zwiększenie wydajności i rozwinięcie asortymentu.

Czym wyróżniają się maszyny do ciastek JEREMY?

Produkowane przez JEREMY maszyny do ciastek posiadają unikalną konstrukcję opierającą się na zastosowaniu podwójnych pomp (wersje Plus) oraz ruchomej głowicy dozującej i przenośniku na stałej wysokości, co znacznie zwiększa ich możliwości.

Jak wybrać maszynę do ciastek?

Przy wyborze maszyny do ciastek należy wziąć pod uwagę ilość kolorów ciasta, potrzebę dozowania nadzienia, rozmiar tac, rodzaj ciasta oraz rodzaj asortymentu, który chce się produkować.

mm_uno.png

MINIMAX
Uno

Jeden kolor ciasta.

Ciasta lekkie:

  • biszkoptowe
  • biszkoptowo-tłuszczowe (muffiny/magdalenki)
  • parzone (eklery, ptysie, słomka ptysiowa)
  • kruche
  • bezowe
  • i wiele innych

MINImaxPLUS
Uno

Jeden kolor ciasta.

Ciasta lekkie i cięższe również z dodatkami (kawałkami czekolady, orzechów itp.):

  • biszkoptowe
  • biszkoptowo-tłuszczowe (muffiny/magdalenki)
  • parzone (eklery, ptysie, słomka ptysiowa)
  • kruche
  • kruche cięższe
  • bezowe
  • piernikowe
  • owsiane
  • ciasta z kawałkami owoców, orzechów itp.
  • i wiele innych

Masy cukiernicze:

  • masa tłuszczowa do pralin (np. typu "michałki")
  • pasta daktylowe (batony fit)
  • pasta migdałowe
  • pasta orzechowe
  • masa kokosowa
  • i wiele innych

MINIMAXPLUS
Uno Combi

Jeden kolor ciasta i nadzienie na wierzchu

Ciasta lekkie i cięższe również z dodatkami (kawałkami czekolady, orzechów itp.):

Ciasta lekkie i cięższe:

  • biszkoptowe
  • biszkoptowo-tłuszczowe (muffiny/magdalenki)
  • parzone (eklery, ptysie, słomka ptysiowa)
  • kruche
  • kruche cięższe
  • bezowe
  • piernikowe
  • owsiane
  • ciasta z kawałkami owoców, orzechów itp.
  • i wiele innych

Masy cukiernicze:

  • masa tłuszczowa do pralin (np. typu "michałki")
  • pasta daktylowe (batony fit)
  • pasta migdałowe
  • pasta orzechowe
  • masa kokosowa
  • i wiele innych

MINIMAXPLUS
Duo

Dwa ciasta lub jedno ciasto i nadzienie wewątrz lub na wierzchu.

Ciasta lekkie i cięższe również z dodatkami (kawałkami czekolady, orzechów itp.):

  • biszkoptowe
  • biszkoptowo-tłuszczowe (muffiny/magdalenki)
  • parzone (eklery, ptysie, słomka ptysiowa)
  • kruche
  • kruche cięższe
  • bezowe
  • piernikowe
  • owsiane
  • ciasta z kawałkami owoców, orzechów itp.
  • i wiele innych

Masy cukiernicze:

  • masa tłuszczowa do pralin (np. typu "michałki")
  • pasta daktylowe (batony fit)
  • pasta migdałowe
  • pasta orzechowe
  • masa kokosowa
  • i wiele innych